What I want you to know. Which is everything.

Thursday, June 19, 2008

Made Popular By Barnard Pivot

Fan's of the Bravo TV show Inside the Actor's Studio will remember the questionnaire that James Lipton asks the guest at the end of the interview. The questions come from a very old survey popularized, but not invented, by writer Marcel Proust. Not that anyone cares. He only asked a few of the questions and the survey actually is much longer. It's kind of like all of those stupid MySpace questionnaires that I can't help answering but in kind of an 1890s way. Anyway, now that I'm in summer and have a bit more time on my hands I've been looking for a way to start blogging, despite my disinterest with it. So here it is:

1. Your favorite virtue/The principal aspect of my personality
Answer: My desire to be truly known by others.

2. Your favorite qualities in a man.
Answer: Humility

3. Your favorite qualities in a woman.
Answer: Patience, strength

4. What you appreciate the most in your friends
Answer: Sincerity and the ability to open up and not try to hard to impress anyone.

5. Your main fault
Answer: I tend to cripple underneath stress or when something may seem too tough. I tend to under prepare and get lazy until the last minute.

6. Your favorite occupation.
Answer: Laughing

7. Your idea of happiness
Answer: Doing things with people who I love.

8. Your idea of misery.
Answer: Being with people who have contempt, disrespect, or simply don't like me.

9. If not yourself, who would you be?
Answer: A mountain climber from some Nordic country.

10. Where would you like to live?
Answer: I saw a news story on The Netherlands and how they have to pay 50% of their paycheck in taxes, but college and healthcare, and I'm sure lots of other things are free. They have very little cares and get lots of vacation time. I think I could handle that.

11. My favourite colour.
Answer: Blue, it is very relaxing and people say that I have pretty blue eyes. Of course they're hidden behind glasses nowadays.

12. The flower that I like the most.
Answer: a girl gave me a Tiger Lily once for an opening night. I was very impressed like I had not been impressed with a flower, nor have I since. Flowers don't generally hold any kind of special allure for me, but that was a really cool flower.

13. Your favorite authors.
Answer: J. D. Salinger, Jon Krakauer, Malcolm Gladwell, J. K. Rowlings

14. Your favorite poets.
The Shins, Lord Byron

15. Your favorite heroes in fiction.
Answer: Max Fisher, Michael Corleone, John Dorian, Michael Bluth

16. Your favorite heroines in fiction.
Answer: Marge Gunderson, Pam Beesly, Maria from West Side Story

17. My favorite composers.
Answers: Mark Mothersbaugh, Pachabel, Maurice Ravel

18. My favorite painters.
Answers: Van Gogh, Picasso,

19. My heroes in real life.
Answers: Barack Obama, John Stewart, Tim Russert, King David, Jesus

20. Your favorite heroines in real life.
Answers: Anne Frank, My Mom, My Grandmother

21. What characters in history do you most dislike.
Answers: Adolf Hitler, Woodrow Wilson, Caligula, King George 3 of England

22. Your favorite food and drink.
Answers: Beer and Pizza

23. Your favorite names.
Answers: Calvin, Hobbes, Kyle, Amanda, Dylan, Lennon, Kelly, there's more.

24. What I hate the most.
Answers: hate, greed, my own faults.

25. The military event I admire the most
Answers: D-Day in Normandy, France.

26. The reform I admire the most (This is an old survey)
Answers: Jack in the Box's corporate reformation in the early 90s

27. The natural talent I'd like to be gifted with
Answers: Humor

28. How I wish to die
Answers: Young: falling from somewhere very high. Old: asleep.

29. What is your present state of mind.
Answers: (This is Proust's own answer) "Boredom from having had to think about myself to answer all these questions."

30. For what fault have you most toleration ?
Answers: Social Awkwardness

31. My motto. Do what you got to do.

5 comments:

Mary Lou said...

This was very interesting and so very you, Kyle. Thanks for the nice complement too. good answers.

Ryan said...

Woodrow Wilson? Really?
I reconized Pacabell

Kyle said...

Yeah, I dislike him. Not as much as those other guys, but he always struck me as pretty stuffy.

Carole-Marie said...
This comment has been removed by the author.
Carole-Marie said...

Hey Kyle! I randomly check on friend's blogs every once in a while (yours not so often as it seems you never write anything) but I enjoyed reading your survey...although I would have to say that falling from a great height would not be that fun..seems you would get alot of time to think about death before you died. Anyways, how is your summer going? Are you enjoying time off from "your kids?"